Dosign Academy
Cursist aan het woord: Kevin Mohr
Nieuwsoverzicht
Artikel
Cursist aan het woord: Kevin Mohr

Oorspronkelijk is Dosign, met vestigingen in Enschede, Amsterdam, Antwerpen, Tilburg, Langenfeld (Duitsland) en Rotterdam een detacheringsbureau. Maar toen duidelijk werd dat technisch opgeleid personeel een schaars goed is, ontstond een zustermaatschappij onder de naam Dosign Academy. Hier kunnen engineers terecht voor opleidingsadvies maar ook voor technische opleidingen, vaktechnische modules en persoonlijke effectiviteitstrainingen. In 'cursist aan het woord' spreken we deelnemers van de technische opleidingen uit verschillende sectoren.

Kevin Mohr (36) volgde een opleiding Detailhandel mbo aan een ROC. “Aansluitend bleef ik hangen in mijn bij- en vakantiebaantje bij een ICT-bedrijf. Ik werkte de afgelopen 15 jaar in diverse ICT-functies, van helpdeskmedewerker/klantenservice tot beheer/netwerk en systeembeheer. Daarbij ging het vooral om ondersteunende functies. Ik was toe aan een andere uitdaging, niet specifiek in de ICT maar wel een functie die raakvlakken daarmee heeft. In mijn zoektocht naar een nieuwe baan met opleidingsmogelijkheden kwam ik bij Waterschap De Dommel terecht als applicatiemedewerker bij de afdeling Besturingstechniek. Samen met een collega zocht ik een passende opleiding bij die functie. Niet zozeer een training maar echt een opleiding van meer dan een jaar. Zo kwamen we uit bij Dosign Academy. Het prettige bij hen is dat wat je leert, je meteen kunt uitoefenen in de praktijk. Door de leerstof wordt het communiceren met collega’s, operators en externen een stuk gemakkelijker.”

Leren en doen
“Op dit moment bereiden we bij De Dommel een groot project voor om over te gaan naar een ander type PLC. Een grote klus want de PLC’s komen voor op acht Rwzi’s, een slibverwerkingslocatie en zeventig riool gemalen. Met de opgedane kennis en ervaring bij Dosign Academy kan ik voor het project meedenken en uitvoeren. Ik heb het afgelopen jaar al enorm veel geleerd, zowel vanuit mijn nieuwe baan als vanuit de opleiding. De combinatie leren en doen vind ik ideaal voor mijn persoonlijke groei en tegelijkertijd de toegevoegde waarde die ik mijn collega’s en Waterschap De Dommel kan bieden.”

Professioneel
“Een deel van de Dosign-leerlingen volgt een duale opleiding (Hogeschool en Dosign Academy) en sommigen, zoals ik, volgen een tweejarige opleiding alleen bij Dosign. De meeste activiteiten doen we samen maar wij als echte avondstudenten krijgen ook andere leerstof aangeboden. Maar sparren met elkaar is in ieder geval altijd leerzaam. We delen ervaringen met elkaar vanuit verschillende werkvelden/ gebieden,” aldus Mohr. “Kortom, ik ervaar de opleiding als prettig en professioneel. De opleiding is echt aan te bevelen voor diegene die kennis en ervaring op wil doen in de industriële automatisering.”

Kevin Mohr heeft de opleiding Industriële Automatisering gevolgd bij Dosign Academy.

Kevin Mohr: "Het prettige bij Dosign Academy is dat wat je leert, je meteen kunt uitoefenen in de praktijk."

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van technische opleiding en training binnen Dosign Academy? Of wil je advies van een specialist? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met je mee.

Je kunt ons bereiken op telefoonnummer +31 (0)10 244 09 44 of email [email protected] of vul onderstaand contactformulier in.

Meer interessante nieuwsberichten

image
NieuwsDosign Academy

Het één-en-één-is-drie-effect

Begin 2000 wees een opdrachtgever me op de vergrijzing in de procesindustrie, en ik besefte meteen: hier moeten we iets aan doen.
image
NieuwsDosign Academy

Achter de schermen bij Gate Terminal: Piping Engineering in actie

Bij Dosign Academy vinden we het belangrijk om onze studenten te verbinden met de praktijk. Tijdens een bedrijfsbezoek aan Gate Terminal kregen onze piping studenten een uniek inkijkje in de wereld van LNG en de cruciale rol van piping engineering in de Nederlandse energievoorziening.
image
NieuwsDosign Academy

AAN TAFEL MET JE (NIEUWE) COLLEGA MARLON PRICKEN

Hoe kunnen we met gerichte interviewtechnieken het sollicitatiegesprek transformeren tot een krachtig instrument voor wederzijds begrip en succes?